Emozioni diving

Abruzzo - Vlaanderen Vakantieland - Emozioni

Het gekende programma 'Vlaanderen Vakantieland' pakt dit en volgend weekend uit met een waardevolle reportage over de Abruzzen.  De Abruzzen grenzen aan Latium, de Marken, de Adriatische Zee en de hoge toppen van de Apennijnen. Het landschap varieert van pure vlakte aan zee tot 3000m hoge top van de Gran Sasso en biedt enerzijds een symfonie van prachtige landschappen en uitzichten en anderzijds een perfecte mix van natuur, cultuur en een grote dosis authenticiteit.


 Historische steden zoals l'Aquila en Chieti, kuststadjes zoals Vasto en Roseto, 100 dorpjes met hun witte stranden, kronkelende straatjes en uitgestrekte wijngaarden, boulevards beplant met palmbomen maken van de Abruzzen een ideale bestemming voor iedereen: van gezinnen tot fietsers, van wandelgroepen tot motorrijders, enz.


 De Vibratavallei situeert zich in het Noordoosten van de Abruzzen en strekt zich uit over een vallei waar de gelijknamige rivier stroomt, de zogenaamde Vibrata en stroomt tot de grens met de Marken. De Vibratavallei bestaat uit een twaalftal dorpen. Oorspronkelijk kleine heuvelachtige of vissersdorpjes die er in geslaagd zijn een groot deel van hun traditie en authenticiteit te behouden. De talrijke wijn- en olijfgaarden wisselen elkaar af in de zonovergoten heuvels en op heldere dagen kunnen we genieten van de zon die uit de Adriatische Zee rijst.

Alba Adriatica, Tortoreto en Martinsicuro zijn gelegen aan de zee en hebben lange, witte stranden en een bijna 15km-lange zeedijk. De andere 9 dorpen Sant'Omero, Corropoli, Sant'Egidio, Ancaramo, Nereto, Torano, Civitella del Tronto en Colonella, zijn in de heuvels gelegen en sommigen onder hen hebben nog oude stadsmuren of wachttorens.

Colonella is geografisch gelegen op de grens tussen de Marken en de Abruzzen. Al wandelend door het pittoreske dorpje, adem je een zuivere lucht in en ontdek je een aantrekkelijke dorpskern met haar typische steegjes en pleintjes met kleine cafeetjes waar je een espresso drinkt en ondertussen een praatje maakt met vrienden. De steile straatjes en langen trappen brengen je dan naar het hoogste punt van het dorp met haar klokkentoren en een adembenemend uitzicht over het glooiende landschap.

Je kan ook enkele bergdorpjes een bezoekje brengen zoals Manoppello, Castel del Monte en San Valentino. Elk bergdorpje heeft je wel iets te laten zien of te laten leren. Zo is San Valentino de geboortestreek van Pemier Elio di Rupo. 

Ten slotte raden we ook aan om gezellige stadjes in de naburige regio, zijnde Le Marche (Marken) zeker te bezoeken, zoals Ascoli Piceno, San Benedetto del Tronte, Offida, Ripatransone, Fermo en Macerata.

Hotels in Abruzzo.